LDM Vasario 16-osios renginiai

2017 m. vasario 16 d.

VASARIO 16-OSIOS RENGINIAI

 

Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4)

 

12 val. Kūrybinės dirbtuvės šeimoms ir jaunimui ,,Viena gražiausių XIX a. knygų“. Dalyviai susipažins su Vincento Smakausko iliustracijomis Juozapo Ignoto Kraševskio poemai ,,Vitolio rauda“ ir kurs atvirukus, pasitelkdami medžio raižinių atspaudus, parengtus pagal šios knygos iliustracijų ir užsklandų fragmentus.

 

12 ir 13 val. Ekskursijos po Juozapo Kamarausko akvarelių parodą „Senojo Vilniaus vizijos“ ir dailininko studijos ekspoziciją.

 

14 val. Albumo-katalogo Juozapas Kamarauskas pristatymas ir pokalbis apie dailininko kūrybos savitumą bei vertę. Dalyvauja Romualdas Budrys, Rima Rutkauskienė, dr. Jonas Glemža.

 

16 val. Leidinio Lietuvos literatūros antologija, 1795–1831: Šviečiamasis klasicizmas, preromantizmas pristatymas. Dalyvauja sudarytoja, vyriausioji redaktorė doc. Brigita Speičytė, prof. Viktorija Daujotytė, doc. Darius Kuolys; vertėjai Vladas Braziūnas, Regina Koženiauskienė, Mindaugas Kvietkauskas, Kornelijus Platelis; aktoriai Algirdas Latėnas, Vytautas Rumšas.

 

Nuo 12 iki 14 val. nemokamam lankymui atviros Chodkevičių rūmų istorinių interjerų salės, ekspozicijos „Senojo Vilniaus vizijos Juozapo Kamarausko akvarelėse“, „Juozapo Kamarausko studija“, „Vilnius ir vilniečiai Jono Kazimiero Vilčinskio „Vilniaus albume“.

 

Kitos parodos ir ekspozicijos vasario 16 d. neveiks.

Galerija dirbs nuo 12 iki 17 val.

 

Radvilų rūmų muziejuje (Vilniaus g. 24)

Programa ,,Dabarties šaknys“

 

13 ir 14 val.   Kūrybinės dirbtuvės ,,Radvilų giminės herbas“. Dalyviai susipažins su vienos garsiausių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų – Radvilų giminės herbo simbolika ir, išvydę herbo atspaudimo galimybes, kurs savo giminės herbo atspaudą.
Šeimos, atvykusios į Radvilų rūmų muziejuje rengiamas kūrybines dirbtuves su jaunesniojo amžiaus vaikais, gaus dovanų knygelę ,,Žvilgsnis į didikų rūmų gyvenimą“. Išradingas ir šmaikštus personažas – Radvilų rūmų šeimininkas Jonušas Radvila papasakos įdomių istorijų apie muziejuje eksponuojamus paveikslus, jų autorius ir užduos klausimus. Vaikai galės spalvinti, spręsti užduotis.

 

16 val.   Dr. Dainiaus Razausko pranešimas-pokalbis ,,Lemtingas Lietuvos likimo veiksnys“.

 

Nemokamam lankymui atvira XVI–XIX a. Vakarų Europos dailės ekspozicija.

Kitos parodos vasario 16 d. neveiks.

Muziejus dirbs nuo 12 iki 17 val.

 

Vytauto Kasiulio dailės muziejuje (A. Goštauto g. 1)

Antano Mončio kūrybos talentai

 

12 ir 15 val.   Ekskursijos po parodą „Antanas Mončys (1921–1993) ir jo aplinka: Janas ir Joëlis Marteliai (1896 –1966), Francisas Turbilis (1925–1991)“. Skulptūra, tapyba, koliažai, piešiniai.

 

13 val.   Edukacinis žaidimas-konkursas „Piešiniai tautinės simbolikos temomis“.

 

Nemokamam lankymui atvira Antano Mončio paroda.

Nuolatinė ekspozicija vasario 16 d. neveiks.

Muziejus dirbs nuo 12 iki 17 val.

 

Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22)

Pasivaikščiojimas po XX a. Lietuvos dailės ekspoziciją ir kūrybinė diskusija

 

15 val. kviečiame aplankyti XX a. Lietuvos dailės ekspoziciją, pasikalbėti apie istorinės atminties įamžinimo formas, aptarti kūrinius, menančius XX a. pradžią, Vasario 16-osios Lietuvą, non-konformistinę kūrybą okupacijos sąlygomis bei meninės raiškos pokyčius atkūrus Nepriklausomybę.

 

16 val. kviečiame susirinkti Edukaciniame kube ir pasidalinti savo mintimis: kokią įsivaizduojate šiuolaikinę skulptūrą, kuri įamžintų svarbų istorinį įvykį ar asmenybę; aptarti paminklo, skirto J. Basanavičiui, siūlomus projektus ir patiems papasakoti savo skulptūrines vizijas eskizuose.  

 

Nemokamam lankymui atvira XX a. Lietuvos dailės ekspozicija.

Kitos parodos vasario 16 d. neveiks.

Galerija dirbs nuo 12 iki 17 val.

 

____________

Informacija www.ldm.lt
Valstybingumo maršrutas „Geltona. Žalia. Raudona!“. Registracija į renginius tinklalapyje www.ooosom.lt/geltonazaliaraudona