Edukacinė programa „Garsiausia didikų giminė – Radvilos“

is Nominum archyvo
Arūno Matelio kino studijos „Nominum“ archyvo nuotrauka

 

RADVILOS

 

Radvilos – viena garsiausių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų giminių, aktyviai dalyvavusių politiniame, ekonominiame, kultūriniame valstybės gyvenime nuo XV a. pradžios iki pat XVIII a. pabaigos. Radvilų rūmų muziejaus ekspozicijoje „Dubingių ir Biržų kunigaikščiai Radvilos“ susipažinsime su kunigaikščių Radvilų laidojimo vietos Dubingių piliavietėje įamžinimo projektu. Išvysime Herškės Leibovičiaus (1700–1770) vario raižinių atspauduose įamžintus 165 kunigaikščių Radvilų giminės portretus. Pasivaikščioję po ekspoziciją dalyvausime filmo „Radviliada“ ištraukų peržiūroje (Arūno Matelio kino studija ,,Nominum“, rež. Ramunė Rakauskaitė). Leisimės į dokumentinę kino kelionę, siekiančią ne tik atversti pamirštus istorijos puslapius, bet ir moderniai prie mūsų dienų priartinti didikus, be kurių neįmanoma parašyti XV–XVII a. Europos istorijos.

 

Edukacinis užsiėmimas skirtas vyresniojo amžiaus mokiniams.

 

herbas2   herbas1   herbas

 

RADVILŲ HERBAS

 

Kviečiame į kūrybines dirbtuves „Radvilų herbas“, kurių metu susipažinsime su vienos garsiausių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės didikų – Radvilų giminės herbo simbolika, o aptarę herbo atspaudimo galimybes kursime savo giminės herbo atspaudą. Jaunesniojo amžiaus mokiniai, atvykę į Radvilų rūmų muziejuje rengiamas kūrybines dirbtuves, gaus dovanų knygelę „Žvilgsnis į didikų rūmų gyvenimą“. Išradingas ir šmaikštus knygelės personažas – Radvilų rūmų šeimininkas Jonušas Radvila papasakos įdomių istorijų apie muziejuje eksponuojamus paveikslus, jų autorius ir užduos klausimus.

 

Edukacinis užsiėmimas skirtas įvairaus amžiaus mokiniams.

 

 

RENGĖJAS

LDMenopaz

 

RĖMĖJAS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meno pažinimo centro darbo laikas: antradieniais–penktadieniais nuo 11 iki 17 val. Užsiėmimai vedami moksleivių grupėms (10–25 asm.). Bilieto kaina vienam moksleiviui – 0,30 EUR. Informacija teikiama ir užsakymai priimami tel.: (8 5) 212 14 77, 8 659 58066

Vilniaus g. 24, LT-01402 Vilnius
+370 5 250 5824
radvilu.rumai@lndm.lt