Kviečiame dalyvauti paskaitoje!

Meno kolekcijos buvo neatsiejama stambesnių rezidencijų dalis. Nors magnatų namų sienas jos puošė jau XVII a. ar net XVI a., vis dėlto ypač ryškiai meno kūrinių skaičius Lietuvoje ėmė augti XVIII–XIX a. sandūroje, kai šiuos kraštus pasiekė iš Vakarų Europos atsiritusi kolekcionavimo banga. Pagal galimybes, skonį buvo renkamasi grafika, tapyba, vietinių ar užsienio autorių kūriniai. Pastarųjų kilmingi kolekcininkai itin pageidavo. Kokie autoriai ir kodėl labiausiai domino XIX a. kolekcininkus? Ir ar tų, kurie svajojo ant savo sienų matyti Leonardo da Vinči ar Rembrandto kūrinius, troškimams buvo lemta išsipildyti? Į šiuos klausimus bus bandoma atsakyti paskaitos metu.

 

Dr. Aistė Bimbirytė-Mackevičienė – humanitarinių mokslų daktarė, Vilniaus paveikslų galerijos vedėja, kurios pagrindinis mokslinis interesas yra kolekcionavimo istorija, Lietuvos dvarų kultūra ir jos sąsajos su Vakarų Europos tradicijomis bei grafų Tiškevičių veikla.

 

 

Projekto vykdytojas: Vilniaus dailės akademija

 

Projekto partneris: Lietuvos nacionalinis dailės muziejus / Nacionalinė dailės galerija

 

Projekto rėmėjas

 

Paskaita vyks lapkričio 16 d. 18 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius). Renginys nemokamas, taip pat bus tiesiogiai transliuojamas Youtube.

 

Būtina išankstinė registracija

 

Vyks tiesioginė transliacija: https://www.youtube.com/watch?v=qg8fW3635Tc

 

 

Dalyviams Konferencijų ir kultūros renginių salėje reikia turėti galimybių pasą ar ES skaitmenį COVID pažymėjimą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsauginę veido kaukę.

Konstitucijos pr. 22, LT-08105 Vilnius
www.ndg.lt